Amerikában startol az automatizált hipermarket

A Walmart hamarosan megnyitja második teljesen automatizált áruátvételi pontját Texasban, miután a teszt üzlet sikeresen vizsgázott Oklahoma Cityben.

Az üzletből kizárólag online, vagy appon keresztül lehet rendelni. A rendelés leadását követően az átvételi pont dolgozói összekészítik a rendelést. Amint elkészült, továbbítják az automata áruátvételi pontba, ami úgy működik, mint egy Postapont. A rendszer értesítést küld a felhasználónak a rendelése összekészítéséről. A sikeres online fizetést követően átküldött vonalkóddal vehető át a megrendelt áru. Az automatizált raktárban a vevő nem kerül kapcsolatba eladókkal, az áruit pedig a normál, hűtő és fagyasztó rekeszből kell összeválogatnia.

A szolgáltatás egyelőre felármentes, vásárlási limithez kötött, ami minimum 30 dollár. Az áruátvételi pont egyszerre 5 vásárlót tud kiszolgálni.

Az üzletlánc jelentős erőforrásokat fordított az online és házhozszállítási üzletága fejlesztésébe. Eddig közel 1.800 online áruátvételi ponttal rendelkezik és 320 áruház ajánl házhozszállítást Amerika-szerte, írja a retailwire.com. Az automatizált átvétel mellett Arizonában önvezető autós kiszállítást tesztelnek.

A Walmart  a világ legnagyobb kereskedelmi üzletlánca, a világ legnagyobb árbevételű cége és a legtöbb munkavállalót foglalkoztatja globálisan. Az ülzetei száma meghaladja a 11.700 üzlettel, 58 különböző néven a világ 28 országában. Az S&P 500 indexének TOP 10 cégében benne van.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban nyílik ilyen high tech üzlet, reméljük, hamarosan Európába is eljut. Addig is nálunk maradnak a fizikai boltok, amikbe tervezzük és gyártjuk a POS anyagokat.